WEDSTRIJD I.S.T. Cocoon Ham - ZVK Ecu Beringen S  6 - 4  (2-1)

DATUM 05-03-2004  21:00

DOELPUNTEN 7‘ (1-0) goal Chris Witters, 18’ (1-1), 23’ (2-1) goal Benny De Boulle, 29’ (3-1) goal Niko Kopriva, assist Ivan Cools, 39’ (3-2), 40’ (3-3), 45’ (3-4), 47’ (4-4) goal Benny De Boulle, 50’ (5-4) goal Pieter Terryn, assist Benny De Boulle, 52’ (6-4) goal Niko Kopriva

VERSLAG IST begint aan de wedstrijd met half zieke ploeg. Benny De Boulle, Dirk Vonckx en Ivan Cools sukkelen met een verkoudheid. Beide ploegen spelen aanvallend vanaf het fluitsignaal. De eerste echte doelpoging is raak. Chris Witters kapt zich vrij naar midden en scoort in rechterbovenhoek. Dan volgen er 10 minuten waarin IST de béste kansen creërt maar niet kan afwerken. Een mooie aktie in één tijd Chris Witters > Benny De Boulle > Pieter Terryn ... net naast. Weer een schitterende ééntijdsaktie Chris Witters > Pieter Terryn, weer net naast. In de verdediging en in de uitverdediging maakt IST geregeld fouten. Coach Patrick Van Beeck maakt zich behoorlijk boos, en laat duidelijk zijn ongenoegen horen. Sommige spelers schijnen de boodschap niet zo nauw te nemen. Dan gebeurt wat niet mocht gebeuren. ECU komt langszij. Een dribbelende Ivan Cools verliest de bal op het middenveld. De counter in drie bewegingen is genadeloos : 1-1. In de 20’ past Niko Kopriva mooi naar Ivan Cools die hard in het zijnet schiet. Even later geeft Benny De Boulle met een individuele aktie weer hoop : al dribbelend voorbij de keeper, en met een inschuiver langs links wordt het 2-1. In de tweede helft oefent IST druk uit op de tegenploeg. Ivan Cools past héél chique in de loop van Niko Kopriva, die loeihard hoog in het doel binnentrapt : 3-1. IST blijft de kansen creëren. Een persoonlijke aktie kan Benny De Boulle net niet afronden. Even later schiet Benny De Boulle, op aangeven van Niko Kopriva, tegen de paal. Dan gebeurt wéér, wat wéér niet mocht gebeuren. Op zes minuten tijd neemt ECU de voorsprong. Balverlies IST : counter n° 1 : 3-2. Balverlies IST : counter n° 2 : 3-3. Collektieve aktie ECU waarbij IST dé man laat vrij staan : 3-4. Nog vijf minuten te spelen. Coach Patrick Van Beeck zit hoofschuddend op de bank en smeekt de spelers van IST nog om een laatste inspanning. Benny De Boulle doet zijn gemiste kansen van begin tweede helft vergeten door met een schitterende individuele aktie 4-4 te maken. In de vijftigste minuut schittert Benny De Boulle nogmaals, ‘geeft’ de bal bij wijze van spreken aan Pieter Terryn die niet durft te missen : 5-4. De scheidsrechter laat nog overspelen. Maar het verslagen ECU komt niet meer aan de bak(lijn). Uiteindelijk rond kapitein Niko Kopriva af met een schot in doel : eindstand 6-4, of hoe dat een schijnbaar verloren wedstrijd toch nog gewonnen kan worden.